Urge, dé eco helm

Achter elk bedrijf gaat een verhaal schuil. Ook achter het franse helmen merk "Urge" dat wij met volle trots verdelen. Waarom? 
Ze maken hun helmen met het milieu op nummer 1. Ontdek hier alles over Urge.

Bij de productie van de Urge-helmen is een deel van het glasvezel, dat over het algemeen wordt gebruikt voor de productie van integraalhelmen, vervangen door een 100% natuurlijke en plantaardige vezel: de linnenvezel. Linnen (Linum usitatissimum) is een plant die mooie blauwe bloemen produceert en groeit op velden met weinig water, zonder bemesting of chemische producten. 

Urge neemt deel aan 1% For the Planet beweging. 1% van de totale omzet wordt besteedt aan projecten die bijdragen aan het beschermen van de natuur.

Urge heeft altijd milieuvriendelijke roots gehad en voor 2021 zeggen ze dat ze genoeg hebben gehad van het genereren van onnodige kunststoffen. De nieuwe Venturo (en MidJet voor de kids) benadrukken hun nieuwe beweging naar een 85% gerecyclede helmconstructie. Deze nieuwe helmen zijn gemaakt van gerecycled EPS-schuim (geëxpandeerd polystyreen) gemaakt van afval uit de auto-industrie, gerecycled ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) voor het vizier (en 1/3 van hun nieuwe Gringo-kinbeugel) en gerecycled PET (polyethyleentereftalaat) voor de geweven helmriemen van gebruikte plastic flessen.

Niet alleen de helmen, maar Urge vermindert het afval en de impact op het milieu door hun verpakking te vernieuwen. Alle helmen voor 2021 worden verpakt en verzonden in eenkleurige, recyclebare kartonnen dozen zonder plastic verpakking of vochtzakken. En de helmen zelf worden tijdens het transport beschermd, in zakken gemaakt van composteerbaar zetmeel. Urge begrijpt dat fietshelmen en hun verpakking alleen de wereld niet zullen veranderen. Maar tegelijkertijd beseffen ze "hoe belangrijk het is om de impact op het milieu gerelateerd aan onze hobby's te verminderen", en hebben ze de mogelijkheid om toonaangevende bescherming te bieden op een meer "ecologisch verantwoorde" manier.