Hoe wordt mijn pakket geleverd?

We werken samen met Bpost, de belgische post. Na je online bestelling krijg je een track & trace code met een tijdsvak in wanneer je de postbode kan verwachten met de nieuwe helm. Een levering aan huis of op het werk via Bpost kan enkel plaatsvinden tijdens de werkuren. Let dus op dat je zeker een adres opgeeft waar iemand aanwezig is tussen dat tijdsvak. Als je dit handiger vindt, kun je ook je werkadres als leveringsplaats opgeven. Vergeet bij levering op je werkadres zeker niet de naam van je firma op te geven.

In uitzonderlijke gevallen kunnen wij ook werken met DPD of DHL, maar Bpost is onze primaire verzending dienst. 

 

Verzenden jullie ook naar buitenland?

Voor zendingen naar het buitenland zullen wij samen werken met DPD of DHL, afhankelijk van het bestemmingsland. Wij verzenden naar elk land van de Europese Unie. 
Onze focus ligt vooral op België en Nederland, en binnen Nederland zullen wij steeds verzenden met PostNL. Hier ontvangt u dan ook een track & trace en zal je in de applicatie of online via de website van PostNL steeds jouw pakket kunnen opvolgen.

In uitzonderlijke gevallen kunnen wij ook verzenden met DPD of DHL.

 

Wat als ik niet thuis ben?

Binnen België zal, indien niemand aanwezig is, de postbode een briefje achterlaten met een barcode. Het pakket zal vervolgens in het dichtstbijzijnde Bpost kantoor of afhaalpunt klaarliggen. Deze informatie vind je op dit briefje. Het pakket blijft vervolgens nog 14 dagen ter beschikking. Indien het pakket niet tijdig wordt afgehaald, wordt het pakket terug naar fietshelmen.com gestuurd en contacteren wij jou in verband met de verdere afhandeling.

 

Wat is een Bpost afhaalpunt en hoe haal ik mijn pakket af?

Een Bpost pick up point is een afhaalpunt voor pakketten in een warenhuis, tankstation, krantenwinkel, etc.. Er is steeds een Bpost pick up point in de buurt of in de buurt van je werk. Je kan tijdens de openingsuren je melden met het briefje. 

 

Hoe kan ik mijn pakket opvolgen?

Na verzending krijg je van Bpost een tracking code in je mailbox. Met deze code kan je het pakket via de website van Bpost opvolgen: www.bpost.be/nl/track/.

 

Mijn helm is beschadigd bij levering. Wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op via ons contactformulier. Wij helpen je uiteraard zo snel mogelijk verder en wij dienen een schadeclaim in bij Bpost. 
Als je ziet dat de doos heel ernstig beschadigd is, mag je dit weigeren om te aanvaarden. Indien wij nog voorraad hebben, sturen wij je zo snel mogelijk een nieuwe helm op. 

 

Dit is niet de juiste helm, wat nu?

Onze pakketten worden manueel verwerkt en ingepakt. Hierdoor kan het helaas gebeuren dat we een foutje maken. We zetten dit dan ook graag recht als dit bij jou het geval is. Laat ons even weten via info@fietshelmen.com wat je juist ontvangen hebt en wij kijken zo snel mogelijk na wat er misgelopen is.

 

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Van zodra je betaling volledig afgerond is, kan je bestelling enkel nog door ons geannuleerd of gewijzigd worden. Contacteer ons via info@fietshelmen.com.

 

Let wel: van zodra je pakket verzonden is kunnen wij geen annulatie of wijziging meer uitvoeren. Als je het pakket alsnog niet wil ontvangen, kan je de levering door bpost weigeren of na ontvangst van je pakket, de producten retourneren.

 

Mijn bestelling werd geannuleerd, waarom?

Wij bieden onze producten aan op onze website zolang ze voorradig zijn. Wanneer een product niet meer in voorraad is door een fout in onze stock, informeren wij je hierover via e-mail. Je zal daarna zo snel mogelijk een terugbetaling van ons ontvangen.
Fietshelmen.com kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die zou voortkomen uit het niet voorradig zijn van een product.